Joi, 20-09-2018, 20:02:13
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Instalatii electrice
Principală
Înregistrare
Logare
Meniu site

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Formularul pentru autentificare

Topologia forward se poate intalni in multe invertoare de sudare de fabricatie industriala, insa nu varianta clasica cu un tranzistor, ci una care utilizeaza doua tranzistoare astfel conectate incat solicitarea acestora in tensiune este mult diminuata. Conexiunea este cea din figura:
CLICK AICI oferte irezistibile
Cele doua tranzistoare sunt comandate simultan, deci sunt aduse in conductie si blocate in mod simultan, asa ca tensiunea colector-emitor pe fiecare tranzistor nu poate depasi valoarea Vbus, diodele D1 si D2 limitand tensiunea inversa la aceasta valoare. Faptul ca se foloseste un tranzistor cu UCE redus este un avantaj important fata de varianta clasica insa pretul de cost al circuitului e mai ridicat datorita utilizarii in plus a lui Q2, D1 si D2.

Cateva exemple de scheme practice, bazate pe aceasta topologie, care se intalnesc in echipamente industriale se prezinta in cele ce urmeaza, variante cu tranzistoare bipolare, MOSFET si IGBT:
 

 

Exemplu 1. Varianta cu tranzistoare bipolare

 Schema invertor de sudare - etaj de putere cu tranzistoare bipolare 
Trafo iesire invertor sudare

Cand ne gandim la energie regenerabila, curata, ne imaginampanouri solare mari si intunecate pe un camp sau pe un acoperis. Sau poate la turbine eoliene cu acele elice mari care se rotesc continuu. Insa sunt unele lucruri la care de cele mai multe ori nu ne gandim – acele componente care fac panourile solare si alte tehnologii posibile si practice pentru utilizarea lor de zi cu zi.

O componenta foarte importanta a acestor sisteme o reprezinta invertorul. Invertorul face posibila conectarea mai multor panouri solare in baterii, sisteme electrice si / sau alimentari cu energie in cadrul unei retele. Cea mai importanta sarcina a invertorului este aceea de a transforma curent continuu in curent alternativ. In functie de tipul de invertor pe care il cumparati, acestia pot pompa tot excesul de energie electrica pe care il produceti in baterii sau inapoi in reteaua electrica. Si cu siguranta compania de electricitate va plati pentru energia pe care le-o trimiteti. Daca sunteti constienti deja de eficienta panourilor solare, inseamna ca stiti cata putere poate sa produca un panou cu ajutorul luminii Soarelui. Invertoarele sunt grupate si ele dupa eficienta. Un invertor cu 50 la suta eficienta ca transforma jumatate din curentul continuu in curent alternativ. Asta inseamna desigur ca cealalta jumatate din energie este risipita, insa acesta nu este un motiv de teama.

Majoritatea invertoarelor au un rating de eficienta in jur de 90 la suta. Noile descoperiri in cadrul tehnologiei invertoarelor ar putea reduce costurile si ar putea creste eficienta pana in jurul a 98 la suta. Trecand la capitolul costuri, din pacate invertoarele nu sunt tocmai ieftine. Preturile acestora sunt stabilite in functie de capacitate ( cata energie pot pompa ), asadar tineti minte acest lucru atunci cand va decideti sa cumparati unul. Una dintre problemele invertoarele ar fi aceea ca este posibil sa interfereze cu radiourile sau telefoanele mobile. Insa plasarea corecta si unele siretlicuri vor reduce acest lucru.

Din cauza preocuparilor pentru costuri si eficienta, in momentul de fata se incearca conectarea mai multor invertoare in cadrul panourilor solare, ceea ce va duce la costuri mai mici si eficienta mai mare. Pe langa furnizarea de curent alternativ, aceste micro-sistem de invertoare va include si o facilitate de comunicare ce va alerta compania care se ocupa de panourile Dvs. solare atunci cand panourile solare vor avea nevoie de reparatii. Iata deci inca un lucru in minus pentru care sa va faceti griji.

Invertoarele nu sunt folosite doar pentru panouri solare. Orice dispozitiv care produce sau utilizeaza energie electrica pe curent continuu are nevoie de un invertor pentru a lucra cu reteaua electrica. Acestea ar putea fi turbinele eoliene. Unele companii aleg sa mearga pe curent continuu, eliminand un proces in cadrul producerii de energie, insa acest lucru face foarte dificila alimentarea dispozitivelor mai mari. Daca aveti o retea foarte intinsa, curentul continuu este o alegere proasta, acesta pierzandu-si din putere cand circula pe distante lungi.

Invertoarele reprezinta o punte intre productia de baza a energiei electrice si utilizarea acesteia. Aceste dispozitive devin din ce in ce mai mici, mai putin costisitoare si mai eficiente, pe masura ce tehnologia si inovatiile se imbunatatesc.

 

Specificatii
Tensiune de alimentare :
230 V
Gama de curent reglat :
10-160 A
Curent absorbit :
16 A
Putere absorbita :
4.6 kW 
Electrozi utilizabili :
1.6-4.0 mm
Tensiune in gol :
80 V
Valoare siguranta fuzibila :
16 A
Grad de protectie :
IP 21
Curent maxim :
160 A
Durata activa :
160 A in 60%
Dimensiuni :
420x170x370 mm
Greutate :
7.8 kg 

Descriere detaliata

Tehnologie INVERTOR cu microprocesor pentru sudura tuturor tipurilor de electrozi bazici,rutilici,inox,fonta.

Avantaje:
- usurinta in folosire datorita greutatii (4.1 kg), volumului mic si consumului de curent redus
- insensibil la fluctuatiile de curent sau de lungime a arcului electric
- stabilitate ridicata a curentului de sudura
- permite un reglaj continuu al curentului de sudura
- amorsare foarte usoara datorita curentului continuu,penetrare foarte buna a materialului si arc de sudura perfect stabil
- are instalata protectie termica si protectie impotriva variatiilor de tensiune (+/- 15%)
- este dotat cu ventilator care ii mareste capacitatea de incarcare

Este echipat cu:
- Arc Force      - mareste intensitatea curentului in arcul de lungime mica
- Hot Start       - amorsare usoara
- Anti-Sticking- evita supraincalzirea electrodului

 Kit livrare:
- se livreaza cu cleste masa, cleste portelectrod, cuple sudura, cablu sudura si valiza plastic.

Alarma pret
Agenti de vanzari, echipe tehnice, turisti si alte persoane depinde de laptop-urile lor. Nu puteti folosi un laptop tot timpul utilizand doar bateria lui. Sunt sanse mari ca laptop-ul sa ramana fara curent in baterie exact cand aveti mai multa nevoie. Conectat intre mufa brichetei si laptop, invertorul auto Waeco PocketPower SI-102 te va pune intr-o pozitie sigura de a folosi laptop-ul atunci cand aveti nevoie.Waeco PocketPower SI 102 este foarte compact si transforma curentul de 12V in curent de 230V pentru a putea folosi laptop-ul sau a incarca bateria.

 - curent iesire USB: 5V / 0.5A
 - fara sarcina: < 0.4 A
 - racire: ventilator
 - eficienta: pana la 90%
 - circuit pentru protectia impotriva suprasarcinii si a scurt-circuitului
 - port USB pentru reincarcare, kit de fixare;
 - certificari: CE

 

statistici

Căutare

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright MyCorp © 2018
    Creatorul de site-uriuCoz