Joi, 20-09-2018, 20:07:39
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Instalatii electrice
Principală
Înregistrare
Logare
Meniu site

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Formularul pentru autentificare

OFERTA LIMITATA PE CARE O PUTEM OFERI RAR

si se epuizeaza rapid datorita pretului

CAUTA AICI


On Grid sau de Retea

Conversia energiei electrice de curent continuu nestabilizata generata de panourile fotovoltaice in energie electrica de curent alternativ, se realizeaza cu echipamente electronice speciale numite invertoare de retea. Energie obtinuta la iesirea lor este injectata integral in sistemul energetic national sau in magistrala de curent alternativ a sistemelor fotovoltaice independente. In functie de puterea de intrare si iesire, plaja tensiunii si curentului de intrare, numarul de faze ale retelei electrice, existenta separari galvanice intre intrarea de current continuu si iesirea de curent alternativ, etc, sunt disponibile o mare varietate de invertoare de retea.

Cele mai performante invertoare sunt invertoarele on grid sau de retea au eficienta de pina la 98%, sunt construite fara transformatoare si sunt prevazute cu algoritm de determinare si urmarire a punctului de putere maxima. Invertoarele de retea se sincronizeaza la frecventa retelei si nu functioneaza decit daca sunt conectate la un sistem de tip SEN (sistem energetic national). In cazul intreruperii legaturii la SEN, invertoarele de retea se opresc automat pentru a preveni defazajele care pot aparea intre frecventa lor si a retelei la refacerea legaturii cu aceasta.

Pentru obtinerea unor randamente de peste 95 % se recomanda consultarea unui specialist care va optimiza performantele sistemului prin alegerea unui invertor de retea care sa se incadreze in intervalul de variatie al parametriilor de iesire ai generatorului fotovoltaic si sa aiba puterea de iesire cit mai apropiata de valoarea nominala a generatorului. Alegerea incorecta a invertoarelor de retea poate conduce la deteriorarea acestora ca urmare a depasirii tensiunii maxime de intrare sau la functionarea cu eficienta scazuta din cauza supradimensionarii puterii de intrare.

Ecosolaris foloseste cele mai performante invertoare in sistemele fotovoltaice furnizate invertoare de retea fabricate de MasterVolt, SMA Solar Technology AG, Power One, Danfoss Solar Inverters, Steca Elektronik GmbH si alti producatorii de renume mondial.

Invertoare off grid sau de baterii

Invertoarele off grid sau de baterii sunt de unidirectionale si asigura conversia energiei de curent continuu de la bornele acumulatorilor in energie de curent alternativ pentru alimentarea consumatorilor.

Invertoarele de baterii bidirectionale sunt utilizate in sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ si asigura, pe linga conversia energiei de curent continuu stocata in acumulatori in energie de curent alternativ, si controlul tensiunii si al curentului de incarcare al bateriilor. Ele sunt recomandate pentru sistemele monofazate si trifazate cu puteri mai mari de 2 kilowati.

Exista trei categorii mari de invertoare off grid sau de baterii, invertoarele de baterii clasice, invertoare de baterii cu incarcator incorporat si invertoare de baterii cu sincronizare la reteaua electrica. Cele mai simple sunt invertoarele clasice care sunt destinate alimentarii unor consumatori de curent alternativ de la o baterie de acumulatori si in functie forma tensiunii si curentului de isire pot fi cu unda pura sau cu unda modificata. Odata cu dezvoltarea sectorului energiei alternative au aparut invertoarele de baterii cu incarcator incorporat avind o eficienta imbunatatita si functii noi precum incarcarea bateriei de acumulatori, pornirea automata a unui generator, functie de bypass, etc. Cele mai performate invertoare de baterii sunt prevazute cu algoritm de sincronizare cu reteaua electrica si pot fi utilizate atit pentru a genera energie in retea cit si pentru a functiona ca sisteme de alimentare independente.

Alegerea corecta a invertoarelor de baterii se face in functie de tensiunea bateriei de acumulatori, tensiunea si puterea maxima a consumatorilor, tipul acestora, regimul de lucru. Daca vinzatorul nu este in masura sa va ofere date cu privire la protectia bateriei de acumulatori la supradescarcare va recomandam sa nu achizitionati asemenea echipamente pentru ca veti fi nevoiti ulterior sa le inlocuiti prematur acumulatorii.

Sunlaris distribuie invertoare off grid sau de baterii fabricate de companii  de renume mondial  SMA Solar Technology AG, OutBack Power Technologies, MasterVoltSteca Elektronik GmbH si alti producatorii de renume mondial.

statistici

Căutare

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright MyCorp © 2018
    Creatorul de site-uriuCoz